HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

Sinterklaas bij PeuterPlace.nl

Sinterklaastraktaties, 5 december traktaties

 

Door mama van Thom (Pijnacker)

SINTERKLAAS MET PEPERNOTEN

Maak een WC-rolletje wit. Knip een rode cirkel uit met een doorsnede van iets groter dan de WC-rol. Teken er een sinterklaasgezichtje op en plek met watten een baard op (aan de bovenzijde). knip de bovenkant een stukje in zodat je hem als een soort trechter om de wc rol heen kunt leggen. Klaar is de sinterklaas. Snoep, koekjes of kaas/worst in de wc rol. van bruin crepe papier maak je een "jute" zak die hij vast houdt en daar gaan de pepernoten in.

 

STOOMBOOT

Het jaar daarvoor hebben we van karton een grote sinterklaas stoomboot gemaakt. Twee mashmellows in zwart crepe papier. en daar onder een mandarijn in zwart crepe papier, petje erop en klaar is je zwarte pietje....

 

ZWARTE PIET BALLON

Blaas een klein ballonnetje op, doe er zwart crêpepapier omheen. Maak van karton twee voetjes aan elkaar. Zet die eronder vast, twee ogen uitknippen en een typisch zwartepietenpetje erop. Snoepgoed heb ik IN de ballon gedaan voordat ik hem opblies. Alle pietjes in een jute zak en je kind is klaar....... ook leuk na het uitdelen want iedereen moet zijn ballon laten knallen om te kunnen snoepen!
Tja, als je kind jarig is op 5 december heb je weinig keuze....

 

 

Meer traktaties

Meer Sinterklaasrecepten

 

 

KERSTMIS bij peuterplace.nl

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knutselboeken

Handenarbeid met peuters


dieren maken

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright