HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Gratis Sinterklaasboeken van Douwe Egberts bij C1000

vanaf 15 november 2010 verkrijgbaar

 

De Sinterklaas prentenboekenacties van Douwe Egberts zijn al jaren een groot succes en in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een traditie. Dit jaar verschijnt weer een bijzondere serie Sinterklaasboeken. Speciaal voor deze editie zijn drie verrassende en grappige verhalen geschreven door Youp van `t Hek, Bibi Dumon en Martine Bijl.

De boeken zijn enkel gratis verkrijgbaar bij aankoop van actieproducten van Douwe Egberts in ruim 400 C1000-filialen. Ze zijn dus niet afzonderlijk te koop. In de actieperiode gaan jaarlijks honderdduizenden boeken richting de consument. Mensen die normaal niet zo snel met boeken in aanraking komen, worden door een gratis boek bij de boodschappen wellicht aangezet tot (voor)lezen.

Vanaf 15 november 2010 verschijnt iedere week een nieuw deel:

  • 15 november: Sinterklaas en het Kleine Hoogtevreespietje, Youp van ’t Hek en Marije Tolman.
  • 22 november: Amerigo Amerigo door Bibi Dumon Tak en Typex.
  • 29 november: Sint en de cadeautjesdief door Martine Bijl en Loes Riphagen.

 


BESPREKING

 

Youp van 't Hek & Marije Tolman

Sinterklaas en het Kleine Hoogtevreespietje

Alle pieten zijn vrolijk omdat ze cadeautjes mogen uitdelen op de verjaardag van Sinterklaas. Behalve het kleinste pietje, Pietje Puk. Hij heeft last van hoogtevrees. Hij vindt hoogte héél erg eng. Zo eng dat hij zelfs niet in zijn bed slaapt, maar eronder. Hij eet op de grond naast poes, want een stoel is te hoog. Maar alle zwarte pietjes moeten het dak op. Wat moet Pietje Puk nu doen? Gelukkig weten Grote Piet en Sinterklaas wel raad.

 

Aandoenlijk Sinterklaasverhaal met grappige accenten. Een bang onzeker pietje weet dankzij het liefdevolle geduld en de hulp van Sinterklaas en Grote Piet zijn angst te overwinnen. Uiteindelijk bereikt hij moeiteloos de top... van de kerktoren. Met vertederende illustraties van Marije Tolman.

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar www.metakids.nl.

 

   

 

Bibi Dumon Tak & Typex

Amerigo Amerigo

Amerigo houdt van bijna alles, maar het meest nog van wortels. Daar mag Sint hem elke avond voor wakker maken! Dat is ook precies wat gebeurt. Amerigo gaat dan meteen mee op pad, op 'jacht' naar lekkers. Maar op een avond is hij niet wakker te krijgen. Hij is ver weg in dromenland. Wanneer Amerigo eindelijk wakker wordt, is hij vastberaden: het moet voortaan anders, zoniet dan doet hij niet meer mee! Onderweg wil Amerigo het lekkers niet meer opeten, hoewel hij er blij mee is. Niemand snapt wat er met hem aan de hand is. De Pieten krijgen het bovendien zwaar met tillen van zijn snacks. Ze willen alles op het dak achterlaten maar dat mag niet van Sint. Alles moet mee, anders wordt het een rommel op de daken. Na een poos puilt het pakhuis van Sinterklaas uit met de lekkernijen voor Amerigo. De Pieten zijn oververmoeid. Sinterklaas is bang dat ze het niet zullen redden tot 5 december, wat nu? Dan volgt een verrassende ontknoping.

 

Een kostelijk Sinterklaasverhaal met Amerigo in de hoofdrol. De schitterende illustraties van Typex spelen een belangrijke rol in het verhaal. Ze dienen als aanvulling bij de tekst. Wanneer je goed kijkt zit het 'raadsel' rondom wat Amerigo bezielt, zijn droom, hierin opgesloten. Let ook op de bijzondere schutbladen. Heerlijk humoristisch boek om samen te lezen en te bekijken.

 

   

 

Martine Bijl &
Loes Riphagen

Sint en de Cadeautjesdief

Sinterklaas rijdt natuurlijk niet altijd zelf op de daken, zeker niet als het sneeuwt. Daar heeft hij Pieten voor. Als alle Pieten schoentjesdienst hebben, en Sinterklaas achterblijft, maakt hij altijd een rondje door het Cadeautjespakhuis. Hij 'kijkt dan of alles nog werkt'. Op een avond ontdekt hij een bijzondere dief tussen de cadeaus. Het blijkt een kabouter die cadeautjes wil meenemen voor de kabouterkinderen. Ze krijgen nooit wat van Sinterklaas. Kabouter vindt dat niet eerlijk. Hij wil de kabouterkinderen ook een leuke avond bezorgen. Sint zegt dat stelen ook niet eerlijk is. En er is maar één Sinterklaas die cadeautjes uitdeelt. Wanneer Kabouter zich probeert te verdedigen en zichzelf vergelijkt met de Sint, verliest hij het natuurlijk. Uiteindelijk barst hij in tranen uit. Sinterklaas is uiteraard niet de kwaadste en hij heeft een mooi plan bedacht...

 

Humoristisch 'Sinterklaassprookje' dat het rechtvaardigheidsgevoel van kinderen aanspreekt: wat is oneerlijk, wat is eerlijk? Kabouter steelt, maar heeft hij niet een beetje gelijk? De kinderen vinden Kabouter niet slecht, hij is juist grappig! Sinterklaas onderstreept dat stelen echt niet mag, maar natuurlijk zorgt de Goedheiligman voor een gelukkig einde. De pakkende illustraties van Loes Riphagen bevatten grappige details, zoals een dartbord met een foto van de Kerstman.

 

DE Sinterklaasactie 2008
DE Sinterklaasactie 2009

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright