HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

 

Prentenboeken over Rouw en verlies

 


Lieve oma Pluis - Dick Bruna

Oma Pluis is dood. Het was net of ze sliep, alleen ademde ze niet meer. Op een mooi plekje in het bos gaan Nijntje en haar familie oma begraven.

Mercis Publishing, ISBN 9056471716, € 5,75.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Kikker en het vogeltje - Max Velthuijs

Kikker laat Varkentje een vogeltje zien. "Kijk", zei hij, "kapot. Hij doet het niet meer" Ook Eend en Haas komen erbij. Diep onder de indruk begraven ze het vogeltje. Daarna spelen ze tikkertje.

Leopold BV, ISBN 9789025847548, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Als je dood bent wordt je dan nooit meer beter? - P. en J. Breebaart

Een ontroerend verhaal van Piet Breebaart en zijn vijfjarige zoon Joeri, naar aanleiding van het plotseling overlijden van Joeri's tweejarige broertje Remi. Vader en zoon maakten samen het verhaal van het konijn Fred en zijn broertje Joep, dat plotseling doodgaat. Het verhaal gaat over alles wat Fred meemaakt en voelt: de kortstondige ziekte van Joep, zijn dood, de begrafenis en de aandacht van de dieren om hen heen.

Lemniscaat, ISBN 9789060698730, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Het hart in de fles

Er was eens een doodgewoon klein meisje. Haar hoofd zat vol vragen over alle wonderen in de wereld. Tot er op een dag iets gebeurde wat haar verdrietig maakte. Ze stopte haar hart in een fles en hing die om haar hals, om het veilig te bewaren. Dat werkte. Tenminste, in het begin. Maar de fles woog steeds zwaarder en zat vaak in de weg. Zou ze weten hoe en wanneer ze haar hart terug moest krijgen?

Een ontroerend modern sprookje voor jonge kinderen over het thema liefde en verlies. Op lichtvoetige wijze laat Oliver Jeffers zien dat er altijd hoop is. Met prachtige, vertederende illustraties!


Oliver Jeffers

Uitgeverij Pimento
ISBN: 9789049924348, prijs: € 15,00.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Sterrenkind - Patrik Somers

Na de zomervakantie gaat Tineke naar een nieuwe klas en krijgt ze een nieuwe juf. Alle kinderen mogen in de kring vertellen wat ze hebben meegemaakt in de vakantie. Tineke vertelt dat ze heel verdrietig is omdat haar broertje Michiel in de vakantie is gestorven. Hij was al heel lang ziek. De kinderen zijn erg onder de indruk van het verhaal van Tineke. Aan de hand van hun eigen ervaringen praten ze samen met de juf over wat er met een mens gebeurt als hij sterft.

Christofoor, ISBN 9789062386642, € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Eva in het land van de verloren zusjes - Thierry Robberech

Elisa is Eva's grote zus. De mensen zeggen dat Elisa en Eva onafscheidelijk zijn, maar de mensen zeggen zoveel. Want nu is Elisa gestorven ... Eva is naar het land van de verloren zusjes gegaan. Een aangrijpend prentenboek over het omgaan met de dood van je zusje.

Uitgeverij Clavis, ISBN 9789044800210, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Dat is heel wat voor een kat, vind je niet? - Judith Viorst

We hebben onze poes Roetje begraven. Ik was heel verdrietig. Maar toen ging ik alle fijne dingen bedenken die ik van hem wist. Dat waren er wel tien! En toen ik aan die fijne dingen dacht, werd ik weer een beetje blij.

Gottmer Uitgevers Groep, ISBN 9789025731151, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar!)

 

Dood - mijn boek over verdriet en verder gaan

Een werkboek voor als je ongeveer tien jaar bent.

Iemand om wie je veel geeft is doodgegaan. Dat is erg verdrietig en misschien ben je ook wel boos. Het is moeilijk om over alles wat er gebeurd is en wat je voelt te praten.

In dit boek kun je hierover schrijven en tekenen wanneer je daar zin in hebt. Het is geschreven door Astrid Tulleners die veel werkt met kinderen met wie het even niet zo goed gaat.

Uitgeverij niño, ISBN 9789085605348, prijs 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

De vuurtoren - Koos Meinderts
Over generaties die komen en gaan...

 

Gijsje

Afscheid van een huisdier

'Gijsje' is een ontroerend verhaal over een jongen en zijn tamme gans. Het is geïnspireerd op een waar gebeurde geschiedenis in een havenstadje aan het IJsselmeer. Een prachtig en aangrijpend verhaal over de hechte vriendschap en afhankelijkheid die kan ontstaan tussen mens en dier. Maar het gaat ook over de levenscyclus, afscheid nemen en rouw. Voor iedereen die als kind opgroeit of is opgegroeid met dieren herkenbaar en emotioneel.

Lees de recensie...

 

 


© 2006

 

 

 
 


 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright