HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

     
 

Tijdsbesef bij peuters en kleuters

Maak een dagschema

Peuters en kleuters hebben nog geen besef van tijdsduur. Ze begrijpen niet wat het betekent als je zegt "morgen gaan we naar opa en oma", "even wachten" of "straks komt papa thuis".
Morgen, even of straks kan erg lang voor hen duren. Soms kan dat leiden tot frustratie. Op een prikbord kun je de dag vooruitplannen en daarmee duidelijk en overzichtelijk maken voor je kindje.

 

 
 
Wat heb je nodig?
Prikbord
Punaises
Plaatjes en/of foto’s

Zoek plaatjes of foto's (of download dagritmekaartjes), plak ze op karton en knip ze uit. Vervolgens zoek je de plaatjes uit die voor de dag in aanmerking komen. Bijvoorbeeld eerst komen er plaatjes voor het ontbijt en tandjes poetsen. Daarna zal je kindje naar de peuterspeelzaal gaan, dus prik je daarnaast een foto van de speelgroep op het prikbord. Dan volgen plaatjes van een stukje fruit en een bekertje drinken. Zo kun je duidelijk maken dat je na het drinken van de limonade je kindje weer komt ophalen. Iedere dag kun je zo indelen en samen met je kindje doornemen. 's Avonds voordat je kindje naar bed gaat, kun je de volgende dag bespreken.


 
 

Sites met dagritmekaarten om te downloaden of te bestellen:
Frokkie en Lola
Juf Naomi

 

 
 
   
 
 

 

 

 

 

 

 

 
     
     
     
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright