HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Wereldkinderen

Uit de Clavisreeks 'Willewete' de wereld

 

Wil je meer weten over de kinderen die overal in de wereld wonen? In dit boek ga je mee op reis naar alle werelddelen. Waarom hebben kinderen in Azië spleetvormige ogen en in Afrika een donkere huid? Welke talen spreken ze in Zuid-Amerika? Welk continent staat bekend om zijn barbecues en zijn koala's? Hoe komt het dat de wereld steeds kleurrijker wordt? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuke strip, liedjes, doe-tips, een mini-quiz en een grote uitklappagina. Zo wordt je een echte expert!

Sluit aan bij het thema van de Kinderweek 2012

Reina Ollivier & Eline van Lindenhuizen
Clavis
ISBN 9789044817881, prijs € 15,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna.nl

 

Recensie
Een geweldig leuk en leerzaam boek dat op begrijpelijke wijze informatie geeft over andere landen en culturen. Op de linkerpagina stelt een kindje uit een bepaald werelddeel zich voor en vertelt iets over zijn of haar leven. Op de rechterpagina wordt iets vertelt over kinderen uit diverse landen uit dat werelddeel. Aan de hand van aandoenlijke illustraties en interessante, vaak grappige, weetjes wordt zichtbaar gemaakt hoe divers kinderen er uit zien, hoe anders ze spreken, leven, eten en spelen.
De teksten en de illustraties nodigen uit tot interactie tijdens het voorlezen. Achterin het boek staan wat leuke (knutsel)tips om met zelfgemaakte instrumentjes wereldmuziek te maken, en enkele liedjes in een 'vreemde' taal.

Prachtig geïllustreerd en informatief boek voor kinderen vanaf 4 jaar. Leuk voor thuis, maar ook prima materiaal voor thema's (reizen,de wereld) op school.

 

Willewete
Willewete zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse spitsvondige manier vertellen deze boken wat kinderen graag willen weten.

Meer Willewete

Indianen
Wereldkinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright