HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 Tata & Squack - De Grote Reis

 

Hi! Mijn naam is Tata. Mijn ouders zijn wetenschappers en reizen door de hele wereld. De Grote Migratie van de Wildebeesten, bracht ze naar de Serengeti in Tanzania, Afrika. Ik mocht mee. Ga mee avonturiers, zoek samen met mijn vriend Squack en mij naar de Waterschat

Dit avontuur van Tata & Squack vertelt het verhaal van de Grote Migratie van de Wildebeesten, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in de dierenwereld.


Elisabeth Visser & Tanja Dekker
Twikga Verlag
ISBN 9783939225034, prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com of Bruna.

 

 

Samenvatting
Tata vertrekt samen met zijn ouders uit Tanzania. In het vliegtuig mag hij een sleutelhanger uitzoeken. Hij kiest een leeuwtje: Squack. Wannneer Tata verdrietig uit het raampje staart, wordt hij opeens getroost door zijn nieuwe vriendje! Tata vertelt Squack hoe erg hij Bibi Maria, zijn Afrikaanse oppas, en het mooie Afrika zal missen. Squack trekt een parachute tevoorschijn uit Tata's tas, en vraagt of hij Tata's Afrika mag zien. Een groot avontuur begint. Ze besluiten met de wildebeesten mee te reizen op jacht naar de waterschat. De gnoe Mojo neemt hen onder zijn hoede. Het tweetal maakt van dichtbij mee hoe zwaar het leven is van de wildebeesten en andere wilde dieren die ze onderweg zien. Wanneer Tata bijna in de bek van een krokodil belandt, wordt hij wakker...

 

Lust voor het oog
Tata & Squack - De Grote Reis is schitterend geïllustreerd met een mix van aandoenlijke, levensechte tekeningen, foto's en collages. Kinderen raken er niet in uigekeken. Het boek heeft een mooi voorleesformaat van 30,5 x 24,0 cm.

Leerzaam
Door middel van het verhaal en de illustraties komen de kinderen veel aan de weet over Afrika, het leven van wilde dieren en de grote trek van de wildebeesten. Het boek bevat een grote boekenlegger met illustraties en namen van de dieren die in het boek voorkomen: "Avonturiers, zoek met ons de dieren die zich in het boek verstopt hebben!"

Voorlezen of zelf lezen.
Het boek bestaat uit korte hoofdstukken waarin illustraties (halve of hele pagina) worden afgewisseld met tekst in een groot lettertype. Daardoor is het boek geschikt om voor te lezen of om zélf te lezen. Hier en daar vraagt de tekst om enige improvisatie of uitleg tijdens het lezen. Regelmatig zijn woorden dik gedrukt, al is niet helemaal duidelijk waarom.

 

Leeftijd: vanaf ca. 7 jaar.

 

Thema: dieren, reizen & cultuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright