HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 Pien en Patrick gaan vliegen


Ga jij binnenkort met het vliegtuig? Samen met Pien en Patrick zie je in dit prentenboek alles wat je kunt tegenkomen tijdens een vliegreis. Dus pak je koffer maar in en hou je knuffel goed vast, want we gaan vliegen!

Voor jonge kinderen is de eerste keer vliegen een spannende ervaring waar ze maandenlang naar uit kunnen kijken.

Met dit prentenboek kunnen kinderen op een vrolijke, speelse en informatieve manier worden voorbereid op de reis. De illustraties zullen herkenbaar zijn, wanneer de kinderen straks op een vliegveld zijn of in een vliegtuig zitten.

 

 

Henriëtte Albregts & Liesbeth Rood & Tineker Meirink
Uitgeverij Moon
ISBN 9789056379612, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie

Het verhaal
Pien en Patrick pakken allebei hun koffer voor een vliegreis naar Curaçao. Op het vliegveld komen ze elkaar tegen. Met hun ouders wachten ze in dezelfde rij bij de incheckbalie. Patrick roept zijn mama, wanneer zijn giraf met de koffer op de band gaat. Pien biedt hem haar aap aan. Even later staan ze weer in de rij bij de douane. Als het vliegtuig is opgestegen, mogen ze naast elkaar zitten. Wanneer iedereen in slaap is gevallen, zijn Pien en Patrick nog wakker. De stewardess neemt hen mee en wijst naar het raampje. Ze vliegen boven Curaçao. Na de landing gaan alle koffers uit het vliegtuig en moet iedereen weer in de rij wachten. Grote mensen vinden dat leuk, volgens Pien. Wanneer ze eindelijk hun koffers hebben, nemen Pien en Patrick afscheid van elkaar.

Vrolijk geïllustreerd en verzorgd prentenboek met als extraatje voorin twee pagina's waar kinderen hun naam kunnen invullen; de gegevens van hun eerste vliegreis; waar ze de volgende keer heen willen; en van wie ze het boek hebben gekregen.

Toepasselijk voor het thema reizen, voertuigen of vakantie.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright