HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

 

 
Nationale Voorleesdagen 2012

van 18 januari t/m 28 januari 2011

 

 

Voorlezen is leuk!

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 19 januari 2011 met het Nationale Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.

 

Prentenboek van het Jaar 2012

In totaal selecteerde de jury tien prentenboeken voor peuters en kleuters

Mama kwijt van de Ierse illustrator Chris Haughton is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2012. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2010 zijn verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters.

Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2012. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Het belangrijkste criterium bij de keuze van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

 

TIPS

 


De Prentenboeken Top 10 voor De Nationale Voorleesdagen 2012


Lucy Cousins (Leopold)
Julia Donaldson en Lydia Monks (Gottmer)
 
Mylo Freeman (Clavis)
Chris Haughton (Gottmer)
Mies van Hout (Lemniscaat)
Nicolas Killen (Luister)
Tomoko Ohmura (Gottmer)
Michael Rosen en Kevin Waldron (Lemniscaat)
Natascha Stenvert (The House of Books)
Leo Timmers (Querido)


 

Specials op PeuterPlace

Al sinds de eerste online publicaties besteedt PeuterPlace veel aandacht aan het belang van voorlezen aan de allerkleinsten. Voorleestips en interactie veraangenamen het voorlezen voor jong en oud. Kinderopvangcentra, peuterspeelzalen en media hebben reeds dankbaar van deze tips gebruik gemaakt en/of aan ouders aangeboden.

In 2005 publiceerde PeuterPlace.nl gedurende de Nationale Voorleesdagen het e-book Rodie, het lieveheersbeestje in samenwerking met Peter van Harmelen en Lin de Laat. Later gaf Zirkoon dit in boekvorm uit als 'Jesse zonder stippen'.

Vorig jaar werd door KSK Productions speciaal voor PeuterPlace.nl De Waggelkontenboogie geschreven, geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar 2010, De Wiebelbillenboogie. Dit jaar schreef KSK Production 'Het Renlied'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright