HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

Mijn eerste Van Dale Luisterwoordenboek

liedjes en versjes lezen én luisteren

 

Een luisterboek met vrolijke liedjes die aansluiten op het dagelijkse leven van peuters. Van opstaan, aankleden en ontbijt tot uitkleden, bad en maan… Dit boek plus cd is een aanvulling op het voorleeswoordenboek 'Mijn eerste Van Dale' maar het is ook uitstekend los te gebruiken. Een nieuw muzikaal hulpmiddel bij het vergroten van de woordenschat en het stimuleren van de taalontwikkeling (en muzikale ontwikkeling).

Aanstekelijke liedjes nodigen uit om mee te zingen
Het is een woordenboek met cd voor de peuter die begint te praten, maar ook voor het wat gevorderde kind is het zeer zeker geschikt. Het bevat een selectie van 50 van de 750 versjes uit 'Mijn eerste Van Dale'. De rijmpjes worden gezongen of ritmisch voorgedragen, met eenvoudige muzikale ondersteuning. Door eenvoud in rijm, ritme en melodie kunnen peuters de liedjes makkelijk meezingen en onthouden. Hierdoor kunnen ze zich de nieuwe woordenschat sneller eigen maken. In het bijbehorende tekstboek staan alle 50 versjes plus tekeningen. Zo kunnen peuters met hun ouders tijdens het luisteren en meezingen naar de plaatjes en tekst kijken. Beluister enige voorbeelden. (klik op de speakertjes)

 
 

 

Indeling op thema
De trefwoorden van cd en boek van Mijn eerste Van Dale Luisterwoordenboek zijn niet alfabetisch maar thematisch ingedeeld. Met als rode draad de vertrouwde dagelijkse momenten van iedere peuter. Het boek begint met het thema 'Opstaan' en 'Aankleden' en eindigt met de thema's Badkamer en Slapengaan.

Gebruiktips voor (groot)ouders en leerkrachten
Voor in het boek vindt u tips bij het beluisteren van de CD en bij een aantal liedjes en versjes worden interactieve tips gegeven, o.a. beweegtips (zelf muziek maken), stappen op de trap, dierengeluiden nabootsen.

 

 
 

Bestelinformatie

Mijn eerste Van Dale Luisterwoordenboek
Betty Sluyzer, Liesbeth Schlichting & Marja Verburg
Uitgeverij Van Dale Lexicografie BV
ISBN 9066480904, prijs: € 12,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright