HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Lekkere Lucht

Interactieve CD-rom

 

Haas ruikt iets lekkers. Waar komt die lekkere lucht vandaan en wat voor eten zou het zijn? Haas gaat met Sofie op onderzoek uit.

Onderweg komt hij allerlei dieren tegen die met eten bezig zijn. Maar het is telkens niet die ene lekkere lucht.

Op zijn weg komt Haas problemen tegen die opgelost kunnen worden door te tekenen. Ook de dieren die Haas tegenkomt hebben soms hulp nodig om verder te kunnen met de bereiding van hun maaltijd.

Educatieve CD-rom voor kinderen van 3 - 7 jaar.

 

 

Mijn naam is Haas
A.W. Bruna Uitgevers BV
ISBN: 9789022959275, prijs: € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Na de uitgave van het eerste boek 'Nooit meer nat' is nu een educatief computerspel verschenen in de serie prentenboeken, spellen en andere producten van Mijn naam is Haas.

Kinderen kunnen het spelletje volledig zelfstandig spelen. Na een aangenaam korte introductie waarin Haas een lekkere lucht opsnuift, wordt gevraagd of je met de muis een pad voor Haas wilt tekenen. Zo kan hij zijn neus achterna en loopt naar de andere kant van het veld. Gedurende het avontuurtje van Haas en zijn vriendjes kunnen de kinderen met de muis in het scherm klikken of tekenen. Ze doen dat op verzoek van Haas, maar ook willekeurig. Daarop verschijnen allerlei objecten die Haas nodig kan hebben, maar bijvoorbeeld ook beestjes die hun eigen weg vervolgen.

Een erg leuk interactief verhaaltje dat jonge kinderen heel graag spelen. Een eenvoudig spel waarmee ze uitstekend uit de voeten kunnen.

Wat de kinderen er precies van leren is niet helemaal duidelijk. Jammer dat op de verpakking en de CD een toelichting ontbreekt over het educatieve karakter dat dit spel is toegeschreven.

 

Conny Bais

 

 

Over 'Mijn naam is Haas'

A.W. Bruna is dit najaar gestart met een serie prentenboeken en interactieve cd-roms rondom het karakter Haas en zijn vriendinnetje Sofie voor kinderen tot zeven jaar. De nieuwsgierige en ietwat naïeve Haas onderzoekt alles wat hij tegenkomt op zijn weg door de wereld. Vergezeld door zijn intelligente vriendinnetje, het eendje Sofie, begint Haas aan een oneindige reeks avonturen.

Alle Mijn naam is Haas-producten gaan uit van het principe dat je leert door te spelen. De onderwerpen sluiten aan bij thema’s waarmee kinderen thuis en op school dagelijks te maken krijgen. Voor de didactische onderbouwing is bij de ontwikkeling van de Mijn naam is Haas-producten samengewerkt met het Expertisecentrum Nederlands.

 

Mijn naam is Haas producten

Nooit meer nat!
Lekkere lucht
Vreemde Vogels
Wakker worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright