HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

In je blootje

seksuele opvoeding

 

Als het buiten koud is doe je veel kleren aan, in het zwembad kleed je je uit en doe je een zwemkleren aan, onder de douche ben je bloot. Kleuter Luuk en peuter Roos hebben een leuke dag in het zwembad.

De korte teksten en duidelijke paginagrote illustraties geven een duidelijk beeld van iedere situatie. Die situaties geven op een natuurlijke manier aanleiding om te praten over bloot, geslachtsdelen en je lichaam. De vragen nodigen jonge kinderen uit om te vertellen wat zij aan hebben onder de douche of in het zwembad en hoe zij hun piemel of spleetje noemen.

In je blootje is het eerste boekje in weerbaarheidsreeks voor jonge kinderen. Een serie boekjes die professionele opvoeders een handvat biedt om met jonge kinderen over gewenst en ongewenst lichamelijk contact te praten.


Francien Lamers-Winkelman (bijzonder hoogleraar en hulpverlening inzake kindermishandeling) zegt over het boekje: "De baas over je billen...' zong Ome Willem al jaren geleden in een preventieprogramma voor jonge kinderen. Maar net zo goed de baas over je plasser. Als je niet weet hoe je je plasser noemt, dan kan je er ook de baas niet over zijn. Ouders en kinderen moeten net zo gemakkelijk over plassers en spleetjes kunnen praten als over hun oren en hun neus. Met dit boekje wordt dat praten een stuk makkelijker en vrolijker."


Melanie Meijer & Iva Bicanic
nino
ISBN 9789085605362, prijs € 13,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright