HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Hoe Kees Piet werd

Voor iedereen die graag zwarte Piet wil worden

 

Kees heeft maar één wens, en dat is Piet worden. En niet zomaar een Piet, maar een zwarte Piet die Sinterklaas helpt met pakjes rondbrengen. Alle Pieten in het pakhuis van Sinterklaas zijn ergens heel erg goed in; Pietje Bel zorgt voor alle bellen in het pakhuis: de voordeurbel, de telefoon, de bel van Sinterklaas… Spelling Pied controleert alle gedichten op taalfouten en Kanarie Piet verzorgt alle dieren in het pakhuis. Maar wat voor Piet kan Kees worden?

Een heerlijk Sinterklaasverhaal voor kinderen vanaf 4 jaar, om voor te lezen of om zelf te lezen. Met bijzondere collageachtige illustraties van Natascha Stenvert waarbij gebruik is gemaakt van lapjes textiel.

 

‘Een Piet moet ergens goed in zijn,’ zei Pietje Bel. ‘In pepernoten bakken, gedichten schrijven, cadeautjes inpakken, op de daken klimmen...
Kijk, daar loopt Sterke Piet, die kan wel tien zakken pepernoten tegelijk dragen! En daar loopt Piet-Sa, onze Italiaanse Piet, die liever met pizzapunten strooit dan pepernoten…’‘ Hoe ga ik dan heten?’ vroeg Kees nieuwsgierig. ‘Waar ben je heel goed in?’ vroeg Pietje Bel. Daar moest Kees even over nadenken… waar was hij nu echt heel goed in?

 

Sjamke de Voogd & Natascha Stenvert
Uitgeverij Moon
ISBN 9789048807376, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Meer boekjes over Sinterklaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright