HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Heimwee naar Hagelslag

Mijn ouders emigreren (en ik moet mee)

 

Nieuwe vrienden. Een vreemd huis. Ander eten. Een onbekende taal. Verhuizen is best heftig, helemaal als je ouders besluiten de grens over te gaan. Naar een ander land in Europa of zelfs een ander werelddeel. Naar een plek waar bijna alles nieuw is.

Ties Prins vertrok met zijn ouders naar Nieuw-Zeeland. Dat het een land vol briljante beesten en indrukwekkende bossen en bergen was, dat wist-ie wel. Maar dat aardbevingen net zo goed bij zijn nieuwe thuis horen, daar had hij niet zo op gerekend. Moon de Winter ontdekte in Malibu dat vrienden maken op een school vol rijkeluiskinderen nog best wel moeilijk is. En Nick voelde zich op zijn Poolse school net een aap in de dierentuin.

In Heimwee naar Hagelslag lees je over tien kinderen die Nederland achter zich lieten. Sommigen verwachtten dat hun vertrek voor altijd was. Anderen dat het afscheid van Nederland maar een paar jaar zou duren. Ze hebben één ding gemeen: de tien gingen een totaal nieuw avontuur tegemoet. Een avontuur met onbekende afloop.

 

De auteur, Lotte Stegeman, is hoofdredacteur van de jeugdweekkranten Kidsweek en 7Days. Heimwee naar Hagelslag is haar eerste boek.

Lotte Stegeman
Moon
ISBN 9789048814169, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com.

 

Review

Een bundel met persoonlijke verhalen van kinderen in de leeftijd van ca. 11 tot en met 17 jaar die met hun ouders mee moesten verhuizen naar een vreemd land. Elk verhaal wordt geïllustreerd met zwart-wit foto's en wordt afgesloten met enkele highlights in grijze tekstblokken. Het boek leest vlot weg. Hoewel elk verhaal uiteraard gebaseerd is op de persoonlijke situatie en beleving van een kind, bevat het boek interessante vergelijkingen (met Nederland) en informatie over de gebruiken en levensgewoonten van verschillende landen.

".. ik zit nu in jaar acht, het laatste jaar voordat ik naar high school ga. Ik heb een zwart jack aan met rode strepen erop, en het logo van onze school..."

"... En iets wat ze in Nederland zouden moeten invoeren: refills. Als je in Amerika frisdrank bestelt en je glas of beker is leeg, krijg je gratise nieuwe. Eindeloos. Hier in Nederland moet je opnieuw betalen voor elk glas of flesje. Jammer!"

"...Rijke Russen laten hier graag zien dat ze geld hebben... De Russen vieren trots feesten waarbij ze 'het vaderland' eren. 'Zulke feesten heb je minder in Nederland...."

" ... Veel Ecuadorianen smullen van cavia's. 'Die krijg je op je bord met kop en al. Ze zien er eng uit en lijken me vies."

Geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright