HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Geronimo Stilton - De avonturen van Marco Polo

 

Sluit aan bij het thema 'Hallo Wereld' van de Kinderboekenweek 2012

Geronimo Stilton en zijn familie brengen een bezoek aan de expositie ‘Wereldse Pracht en Praal’. Geïnspireerd door het boek dat hij de avond daarvoor heeft gelezen, vertelt Geronimo hen het verhaal van een van de grootste ontdekkingsreizigers ooit: Marco Polo.

Meer dan 700 jaar geleden, omstreeks 1271, vertrok een jonge Marco Polo naar het Verre Oosten. Hij was 17 jaar oud en zou pas terugkeren toen hij 41 was! De reis was niet zonder gevaar en voerde over gebergten en door woestijnen. Onderweg maakte hij kennis met tientallen volkeren, steden, gewoontes en gebruiken. Marco leerde de machtige Koeblai Khan en de onmetelijke rijkdom van het Chinese hof kennen. Hij en de keizer konden het goed met elkaar vinden en Marco werd door Koeblai Khan naar alle uithoeken van zijn enorme rijk gezonden. Daar zag hij dieren die hij nog nooit had gezien, zoals de neushoorn, en kwam in aanraking met talloze Chinese uitvindingen zoals papiergeld en boekdrukkunst, die op dat moment in Europa nog onbekend waren.

Tijdens zijn lange reis hield Marco Polo een dagboek bij en zo kon hij alles wat hij had meegemaakt navertellen aan de schrijver Rustichello da Pisa. Dat de avonturen van Marco Polo bewaard zijn gebleven, is aan hem te danken. Ook al dacht Marco destijds dat niemand ooit een woord van zijn verhalen zou geloven …

Scan de Chameleon eXplorer codes in het boek en ontdek nog meer over de wereld van Marco Polo!

Tot en met de Kinderboekenweek 14,95 in plaats van 19,95!

Geronimo Stilton
De Wakkere Muis
ISBN 9789085921981 prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna.nl

 

Recensie
Een leuk en vooral ook een leerzaam boek met de een speelse levendige lay-out (zoals we gewend zijn van de Stilton-reeksen) waardoor het boek ook aantrekkelijk is voor de wat minder 'gretige' lezertjes. De hardback heeft een losse glossy cover die kan worden uitgevouwen tot een poster. Op de achterkant staat een quiz. Kinderen kunnen daarmee uittesten of ze 'een echte wereldreiziger met snorharen' zijn, maar het is ook een test waaruit blijkt wat ze van het verhaal van Marco Polo hebben opgestoken.

Het boek bevat achterin een bijlage 'In de pootsporen van MARCO POLO' waarin Geronimo en zijn familie op reis gaan naar een aantal fascinerende plekken die Marco Polo ook heeft bezocht. Ze reizen naar het Verre Oosten en volgen de zijderoute. Geronimo legt uit hoe zijde wordt gemaakt. Daarna vervolgen ze de reis naar Venetië., Istanboel, Centraal Azië, het Pamirgebergte, Mongolië en China. Uiteraard is de bijlage weer boordevol interessante weetjes, puzzeltjes, tests en recepten!

Kortom alweer een schitterend leerzaam boek voor kinderen van ca. zeven tot negen jaar.

Review Chameleon Codes (op telefoon)
Het downloaden van de gratis app Chameleon eXplorer verliep probleemloos zowel op de Iphone als Android. In het beginscherm zie je al een icoon van Geronimo. Voor het scannen dien je rechtsonder de kameleon te gebruiken. (niet de streepjecode!) Wanneer je een afbeelding hebt ingescand opent automatisch een nieuw scherm waarin de kinderen een informatief fragment kunnen beluisteren. Daaronder zie je een pagina met puzzels of een quiz, maar op de telefoon kun je daar niets mee. Daarvoor dien je waarschijnlijk de tablet te gebruiken. Ieder fragment dat is ingescand wordt opgeslagen in de history zodat de kinderen het opnieuw kunnen beluisteren. Voor de kinderen is dit interactieve extraatje bij het boek uiteraard bijzonder leuk!

 

Meer Geronimo Stilton

De avonturen van Marco Polo

Dertien spoken voor Duifje Duistermuis

DVD Geronimo Stilton Volume 3

Fantasia VI

Geronimo's Sprookjesboek

Geronimo Stilton - Reis door de tijd

Kleur en Spelletjesboek

Knutselen met Geronimo Stilton & co

Reis door de tijd

Reis door de tijd 4

SOS uit de ruimte!

Stripboek: De Olympische spelen

Wie heeft de vuusteen gestolen?

Wie heeft Schrokopje ontvoerd?

 

Meer tijdreizen

Geronimo Stilton - Reis door de tijd

Mijn familie - een reis door de tijd

Eend en de tijdmachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright