HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 


Het gekke bekken en gave tandenboek

Een leven lang gezonde tanden


Hoe ontstaan gaatjes?
Lemondrankjes en ijsthee zijn de grootste tandenslopers onder de frisdranken, blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit van Maryland, USA. Ook veel kindergebitjes worden door dit soort dranken al vroeg aangetast. Maar wat kun je dan het beste drinken? En wat is de beste manier om je tanden te poetsen?

Marja Baseler
House of Books
ISBN 9789044319323, prijs € 14,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

In Het gekke bekken en gave tandenboek belicht Marja Baseler, met medewerking van kindertandarts Gercheon Wicomb, in heldere taal álle aspecten van gebitsverzorging: hoe zien tanden eruit, het wisselen, een bezoek aan of angst voor de tandarts, poetsen, eten en drinken, gaatjes, beugels en tandenknarsen.

Bij de diverse hoofdstukken worden interessante weetjes en tips gegeven, herkenbaar door een symbool met vraag- of uitroepteken. Daarnaast zijn er diverse opdrachtjes en doetips gerubriceerd onder het kopje 'Doen'. Bijvoorbeeld het poetsen met plakverklikkers, ontspanningsoefeningen, maar ook creatieve tips zoals het (verf) spatten met een oude tandenborstel en draculatanden maken van een sinaassappelschil. Achterin besluit het boek met een test voor het kind: Hoe verzorg ik mijn gebit?

Aangegeven adviesleeftijd is 'vanaf 6 jaar', echter het boek leent zich beter voor kinderen die al zelf kunnen lezen en eventueel ook zelfstandig met het boek aan de slag kunnen.

Een overzichtelijk educatief boek, handig als naslagwerk in de boekenkast. Niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders en eenieder die zich bezighoudt met de voorlichting over gebitsverzorging.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright