HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Fiep in vogelvlucht

hoogtepunten uit het werk van Fiep Westendorp

 

Fiep in vogelvlucht, een overzicht van het werk van Fiep Westendorp met illustraties in kleur. In dit boek zijn de hoogtepunten uit haar rijke oeuvre opgenomen in originele vorm. Hierin zijn Fieps manier van werken, haar karakteristieke stijl en zorgvuldige tekenhand duidelijker zichtbaar dan in de bekende boeken. De tekeningen nodigen zo uit ze met frisse ogen te bekijken en bewonderen.

In de bijna zestig jaar dat ze als illustrator werkte, creëerde Fiep Westendorp haar eigen Fiep-wereld. Of ze nu tekende voor de Vrouwenpagina van Het Parool, de boeken van Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys of Han G. Hoekstra, een reclamecampagne voor regenkleding of een muurschildering voor een cruiseschip maakte, haar figuren zijn meteen herkenbaar.

Zelf zei Fiep Westendorp dat ze in haar eigen hemeltje zat als ze tekende, en dat gevoel weten haar tekeningen ook op te roepen bij kijkers van alle leeftijden. Veel van haar illustraties behoren inmiddels tot ons collectieve geheugen, denk aan Pluk van de Petteflet, Pim en Pom en Jip en Janneke, maar andere zijn (ten onrechte) minder bekend.

Een prachtig naslagwerk voor alle Fiep fans!

 

Gioia Smid
Querido's Uitgeverij BV
EAN: 9789045111636, prijs € 22,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Meer van Fiep Westendorp

123 en ABC met Fiep

Bram en Ollie - Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie

Fiep in vogelvlucht

Pim en Pom (dvd)

Stout, stouter, stoutst

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright