HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Eerst jij, dan ik!

Etiquette voor kinderen thuis, op school en op straat

 

Nederland is een druk bevolkt land. Bijna nergens wonen er zoveel mensen zó dicht op elkaar. En al die mensen zijn verschillend. Daarom is het belangrijk om goed met elkaar om te gaan.

 

Zou je willen dat iedereen hetzelfde zou denken en doen? Zijn er regels nodig thuis, op school en op straat? Hoe ziet een wereld eruit waarin niemand rekening houdt met een ander? Hoe zorg je ervoor dat jij je lekker voelt en anderen ook?

Hoe maak je kennis met iemand die je niet kent? Hoe maak je het na een ruzie weer goed? Hoe gedraag je je tijdens het eten in een restaurant of thuis? Op al deze vragen vind je antwoord!

Met slimme weetjes en leuke doe-dingen.

Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar.

 

 

Marja Baseler & Dagmar Stam
The House of Books
ISBN 9789044327335, € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een vlot en leerzaam boek dat kinderen aanzet tot het nadenken over omgangsvormen en het nut van bepaalde regels. Met behulp van vragen worden kinderen zich bewust van hun gedrag en dat van anderen. "Hoe je je gedraagt met andere mensen erbij, dat zijn je manieren. Goede manieren helpen je om leuk met anderen om te gaan. Zo heb jij het meer naar je zin en anderen ook!

Allerlei onderwerpen worden besproken, vanaf de eerste indruk die je maakt wanneer je jezelf voorstelt aan een onbekende, het begroeten en afscheid nemen, het samen spelen op school of op straat, verboden woorden, waarom je jezelf moet verzorgen en ga zo maar door.

Dit boek gaat over etiquette en gedragsregels, maar komt niet belerend over. Het sluit prima aan bij de belevingswereld van kinderen. Volwassenen zijn ook niet altijd zo netjes: "alle ouders vinden goede manieren belangrijk. Maar hebben ze die eigenlijk zelf wel? Veel kinderen vinden van niet!

Met creatieve tips zoals het dekken van een mooie tafel, het voorbereiden van een feestje, het maken van cadeautjes en bedankkaartjes.

Ook geschikt om thema's als 'anders zijn, zelfbeeld of tolerantie en pesten op luchtige wijze bespreekbaar te maken.

Een aanrader voor thuis en op school!

 

Meer van Marja Baseler

Eerst jij, dan ik!
Het gekke bekken en gave tandenboek
Ik + jij = wij - voorlichtingsboek voor kinderen
Kijk mij nou! - alles over je eigen lijf

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright