HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Een muizenissige kerst in New York

Geronimo Stilton

 

Opa Wervelwind had de hele familie Stilton uitgenodigd om de kerstdagen door te brengen bij een vriend van hem die in New York woont. Maar onderweg naar de “Big Apple” werd de tas van Geronimo, met daarin alle kerstcadeautjes, verwisseld met die van iemand anders. Dat kan alleen Geronimo overkomen. Gi-ga-geitenkaas, wat een ellende! Nu moest hij eerst heel New York doorkruisen om die knager te vinden en zijn eigen tas weer terug te krijgen. Wat je noemt een muizenissig reisje!

Voor kinderen van 7-9 jaar.

Geronimo Stilton
Baeckens Books/Wakkere Muis
ISBN 9789085922056, prijs € 24,95.
Direct bestellen bij Bol.com.

 


Review

Samenvatting
Met enige tegenzin vertrekt Geronimo naar New York om daar met de hele familie de Kerstdagen door te brengen bij een vriend van opa. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, pakt hij de verkeerde tas van de bagageband. Hij komt er pas achter wanneer hij uit de taxi stapt en wil betalen. Omdat opa hem zo op het hart had gedrukt vooral de cadeautjes niet te vergeten, durft hij niet naar zijn logeeradres te gaan. Hij doorzoekt de tas en vindt daarin een agenda en een telefoontje van een vrouw. Zij belt hem en vertelt dat ze zijn tas heeft. Juist wanneer ze zegt waar ze elkaar kunnen ontmoeten is de batterij leeg.. Aan de hand van haar agenda probeert hij de vrouw te vinden. Ze heeft nogal wat afspraken staan! Zo doorkruist hij deze gigantische stad zonder geld of telefoon. De geplande afspraken in de agenda leiden Geronimo langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Hij is echter zo gestressed dat hij daar weinig van kan genieten. Hij heeft de grootste moeite om zich te verplaatsen van locatie naar locatie en uiteindelijk vindt hij de vrouw niet. Maar natuurlijk heeft ook dit verhaal van Geronimo een grappige clou en een happy end!

Een grappig verhaal dat zich afspeelt in het in Kerstsfeer gehulde New York. Gedurende zijn koortsachtige zwerftocht ziet Geronimo veel belangrijke toeristische plaatsen in deze bruisende stad, zoals Time Square, Ellis Eiland, de Empire State building en Rockefeller Center met de grote kerstboom en schaatsbaan. De bijzondere locaties worden extra uitgelicht met behulp van mooie sfeervolle illustraties en er wordt interessante informatie bij gegeven. Misschien spreekt dit avontuur nog wel meer tot de verbeelding van ouders dan van kinderen.

 

 

Meer Geronimo Stilton

Dertien spoken voor Duifje Duistermuis

DVD Geronimo Stilton Volume 3

Fantasia VI

Fantasia VII

Geronimo's Sprookjesboek

Geronimo Stilton - Reis door de tijd

Kleur en Spelletjesboek

Knutselen met Geronimo Stilton & co

Reis door de tijd

Reis door de tijd 4

SOS uit de ruimte!

Stripboek: De Olympische spelen

Wie heeft de vuusteen gestolen?

Wie heeft Schrokopje ontvoerd?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright