HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 Een dik vet monster

 

Maureen du Toit en Dagmar Stam maakten samen dit boekje speciaal voor de Kinderboekenweek. Het resultaat is een geestig griezelboekje voor jonge leesmonsters.

 

Sophie staart in het donker naar het plafond. Ze weet zeker dat ze iets heeft gehoord. Ze is ergens wakker van geworden. Even houdt ze haar adem in, maar ze hoort echt niets. Gapend draait ze zich op haar zij. Ineens hoort ze een heel diepe zucht. Meteen zit ze rechtop in haar bed en luistert doodstil. Dan hoort ze weer een heel diepe zucht en een zachte snik...

Als er maar geen monster onder mijn bed zit, denkt Sophie. Maar het is wél een monster. Alleen is hij klein en harig en lijkt hij meer op een bolletje wol. Dat komt omdat hij nooit kinderen eet, anders was hij allang dik en vet geweest. Hij eet alleen maar tekeningen die Sophie maakt en in haar kamer laat rondslingeren. Tekeningen van huizen en bomen, kastelen met princessen en hartjes. Daar wordt je geen monster van. Sophie krijgt medelijden met het monster en tekent heel veel lekker eten: patat met mayonaise, snoep, koeken, chocolade, chips en nog veel meer. Het monster eet en eet tot hij dik en vet wordt. Maar... nu past hij niet meer onder Sophies bed!


Maureen du Toit & Dagmar Stam
Uitgeverij Pimento
ISBN: 9789049924140, prijs € 5,95.
Direct bestellen bij Bol.comMaureen du Toit

Maureen du Toit is tv-presentatrice van Hart van Nederland van SBS 6. In 2008 verscheen haar eerste kinderboek: Het pyjamaprinsesje, een prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Daarna volgde Nonno en Nonna – Een bijzondere vakantie, een sfeervol en avontuurlijk verhaal dat zich in Italië afspeelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright