HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Brigadier Oversteekmoeder

debuut van cabaretière Karin Bruers

 

Humoristische en herkenbare verhalen van een single moeder

 

U weet niet wat de vrouwenkrabbenmand is?
Als je krabben in een mand doet hoef je er geen deksel op te doen, want als een krab eruit wil klimmen, trekt een andere krab die krab terug de mand in. De brigadieroversteekmoeders uit mijn buurt, dat zijn die krabben.

Karin Bruers groeide op in een groot en chaotisch gezin in een Tilburgse volkswijk met een vindingrijke, non-conformistische moeder. Tegen de tijd dat Karin haar Spaanse vriend verstond, had ze al twee kinderen van hem. Door het single moederschap komt ze terecht in een wereld die vol zit met klein onrecht, Cito-toetsintimidatie, vette buurtbarbecues en zure wereldwinkellinzensoeptrutten.

Mijn oma heeft vijftien kinderen gebaard. Mijn moeder acht. En dat is niet omdat wij Brabants zijn, of katholiek: wij zijn gewoon vreselijk vruchtbaar. Er hoeft bij ons maar een pet aan de kapstok te hangen of wij zijn zwanger

In Brigadieroversteekmoeder neemt Karin Bruers de lezer mee in haar wereld vol familieverhalen, opgeschreven in een scherpe en geestige stijl, waarbij ze niemand spaart - ook zichzelf niet.

 

Karin Bruers
Lebowski Books
ISBN: 9789048816781, prijs: € 15,00 bij Bruna of Bol.com
Ook verkrijgbaar als E-book voor € 9,99 bij Bol.com en Bruna.

 

Recensie
Pas op, want na het lezen van de eerste pagina leg je Brigadier oversteekmoeder niet snel naast je neer. Direct sta je bloot aan een dosis droge humor en je wordt nieuwsgierig en hongerig naar meer. Het boek leest heerlijk vlot, voordat je het weet ben je enkele hoofdstukken verder. De verhalen zijn los van elkaar te lezen. Karin Bruers vertelt wisselend over haar tamelijk ongebruikelijke jeugd en over haar ervaringen als een (single) moeder waarbij ze de beklemmende sfeer in de buurt of op school meesterlijk weet te omschrijven. Af en toe staan oude famlieleden centraal, zoals opa of tante Merel, die ondanks haar leeftijd van mannen en seks nog wel pap lust. De vertellingen zijn veelal herkenbaar en humoristisch, soms confronterend. Een fijn boek voor op het nachtkastje of op vakantie. We kijken uit naar de volgende titel!

 

 

MAIL & WIN / LIKE & SHARE

Wil jij kans maken op dit humoristische boek? Stuur dan een berichtje met je naam en adres naar de redactie o.v.v. Birgadier Oversteekmoeder. Insturen kan tot en met 15 april as.

Doe je liever mee via Facebook? Dat kan!
Like én share deze actie via je status.

Meer prijsvragen


 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright