HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


aap en mol

leuk om voor te lezen of zelf te lezen !

 

Ben je nog op zoek naar een leuk kinderboek met korte verhalen, bijvoorbeeld voor het slapengaan? Bekijk dan eens deze twee delen uit de reeks van 'aap en mol' geschreven en geïllustreerd door Gitte Spee. Heerlijke verhalen om voor te lezen, maar door de eenvoudige zinsopbouw en het grote lettertype voor beginnende lezers ook geschikt om zelf te lezen. Mooie harde kaft en voorzien van sfeervolle vertederende illustraties in zachte pastelkleuren.

 

aap en mol in de bergen
Mol is voor het eerst op bezoek bij Aap. Aap woont in een hoge boom. De boom is zo hoog, dat Mol een beetje duizelig wordt als hij naar beneden kijkt. Maar als hij gewend is aan de hoogte, ziet hij iets geks.
‘Kijk Aap, wat een grote molshopen. Daar wonen vast heel grote mollen.
Daar wil ik heen!’ Mol schrikt er zelf een beetje van. Hij gaat niet graag op reis en de molshopen lijken heel ver weg.
‘Dat zijn geen molshopen Mol,’ zegt Aap, dat zijn de grote, kale bergen. Daar woont vast niemand. Maar als je er heen wilt, ga ik met je mee!’ En zo begint de tocht van Aap en Mol naar de Bergen.

The House of Books
ISBN 9789044330243, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

aap en mol gaan naar zee

In een hoge boom in het bos woont Aap. De boom waar Aap woont is zo hoog dat hij heel ver kan zien. Hij ziet zelfs de zee. Aap valt in slaap en droomt van de zee. Daar  is het fijn, daar schijnt de zon en daar zijn veel dieren om mee te spelen. Maar als Aap wakker wordt zit hij weer alleen in zijn boom. Als het ook nog gaat regenen heeft Aap er genoeg van: hij gaat naar zee! Onderweg ontmoet hij Mol. Maar kunnen zij in het donkere bos de weg wel vinden?


The House of Books
ISBN 9789044330236, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright