HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Wat schets je me nou?!

Genomineerd voor speelgoed van het jaar!

 

Wat is nou gezelliger dan samen met het hele gezin een spel te spelen? Dit hillarische schets-en-raad spel is leuk voor jong en oud! Schets je geheime woord, het woord van je medespeler en raad wat je voorganger heeft geschetst. Je zult zien dat de uitkomsten verrrassend zullen zijn. Wat schets je me nou?! is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2012. Tot 4 november as. kun je stemmen!

 

Inhoud van het Wat Schets Je Me Nou spel:
- 100 2-zijdig bedrukte kaarten
- 8 uitwisbare boekjes met kleurrijke ringen
- 8 pennen met uitwisbare inkt
- 8 wisdoekjes
- 1 timer (60 seconden)
- 1 dobbelsteen
- handleiding

Geschikt voor vier tot acht spelers vanaf 8 jaar.
Direct bestellen bij Bol.com voor € 24,99.

 

Review

Het spel is getest door twee volwassenen en twee kinderen van 8 en 9 jaar. De inhoud van het spel blijkt bijzonder aantrekkelijk voor de kinderen. De schetsboekjes, de uitwisbare stiften en de doekjes worden direct in beslag genomen. Er wordt driftig geschetst, al voordat de spelregels zijn doorgenomen.

Improviseren
De opdrachtkaartjes worden bekeken en de kinderen vragen naar de betekenis van diverse woorden. Ook voor volwassenen zijn er diverse begrippen die tamelijk lastig zijn te schetsen: een uitdaging! Om het spel wat te vereenvoudigen voor de kinderen worden echter wat afspraken gemaakt. Het geheime woord wordt niet met de dobbelsteen bepaald. Iedereen mag een woord van het opdrachtkaartje kiezen. We maken ook geen gebruik van de zandloper. Zonder tijdsdruk is het voor jonge kinderen al lastig genoeg om een behoorlijk schetsje te maken.

Eén van de kinderen merkt op dat op de doos staat "Hoe slechter je tekening, hoe leuker het spel". Er wordt benadrukt dat dit echt niet het geval is. De bedoeling van het spel is namelijk dat het schetsboekje wordt doorgegeven aan de andere spelers, die om beurten in jouw boekje raden en schetsen. Wanneer op de laatste pagina blijkt dat jouw woord is geraden, verdien je een punt.

Hilarisch
Er wordt ontzettend veel gelachen, tijdens het schetsen, om de schetsjes van een ander en om de foute uitkomsten. Met vier personen is een rondje zo gemaakt. De kinderen worden, met wat tips van de volwassenen, bovendien steeds handiger in het duidelijk en snel schetsen. Zonder gebruik van letters of cijfers, maar wél met gebruik van bijvoorbeeld pijltjes. Tijdens het spel wordt geopperd dat het nóg leuker is om het met 8 personen te spelen. Dan is het nog spannender om te zien of je woord wordt geraden. Dan wordt besloten dat dit spel met Sinterklaasavond wordt gespeeld, samen met de oma's en opa's. Gezellig!

Kortom: een vermakelijk spel voor de hele familie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright