HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Takkie Kakkie

 

Een hilarisch spel voor het hele gezin dat kinderen keer op keer willen spelen!

Takkie Kakkie heeft altijd honger! Maar wat gebeurt er nu? Bah! Takkie Kakkie poept op de stoep! Hondjes horen natuurlijk niet op de stoep te poepen en daarom moet het netjes opgeruimd worden.

Doel van het spel
Verzamel de uitwerpselen van de hond op je schepje. De eerste speler die 3 stukjes op zijn/haar schepje heeft verzameld is de winnaar van het spel.

Spelverloop
Plaats de hond in het midden van de tafel. Elke speler krijgt een schepje. Het voeren van de hond: Pak het hondenvoer en rol het uit tot een laag van circa 1cm. Maak er nu echt voer van en snijd een koekje uit met het speciale koekjes-vormpje. Dit is precies de juiste hoeveelheid voer dat de hond mag hebben. Pak het zojuist gemaakte ‘koekje’ en stop het in de mond van de hond. Druk het met je vingers iets aan en stop daarna het botje in zijn mond. Druk het botje aan tot het niet verder kan. (zie afbeelding) Het spel De jongste speler begint en gooit met de dobbelsteen. De symbolen op de dobbelsteen geven aan wat de speler moet doen. Wanneer de hond zijn behoefte heeft gedaan, ruimt de speler die op dat moment zijn opdracht uitvoert de uitwerpselen op en bewaart deze op zijn/ haar schepje. Vervolgens voert deze speler de hond voor de volgende ronde. De winnaar is degene die als eerste 3 uitwerpselen van Takkie Kakkie heeft opgeruimd!


Takkie Kakkie is genomineerd als Speelgoed van het Jaar in de categorie Kleuters. (4 t/m 6 jaar)

Categorie: Actiespel
Spelers: 2-4 spelers, leeftijd: Vanaf 4 jaar
Prijs: € 26,99. Direct bestellen bij Bol.com

Trailer

 

www.goliathgames.nl

 

Meer gezelschapsspellen van Goliath

Dino Meal

Grabbelkaas

Kariba (vanaf 7 jaar)

Reisversie Rummikub, Rolit en Triominos

Rummikub My First voor de kleintjes

Takkie Kakkie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright