HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Sonic the Hedgehog viert zijn verjaardag!

Woensdag 22 juni van 12.00 – 16.00 uur bij
Kinki Kappers Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam

 

Sonic, de snelste gamemascotte ter wereld, is al twintig jaar ongeslagen en dat viert hij op woensdag 22 juni bij Kinki Kappers in Amsterdam (Van Baerlestraat 91), Eindhoven (Clausplein 8), Den Haag (Korte Poten 17) en Rotterdam (Nieuwe Binnenweg 120) tussen 12.00 en 16.00 uur. Wie jarig is krijgt kadootjes maar Sonic deelt ze uit! Want bij deze Kinki Kappers krijg je op 22 juni een Sonic kapsel (een Sonic kuif of je haar – gedeeltelijk - in Sonic blauw) én vervolgens de game ‘Sonic & Sega All-Stars Racing” op PC kado. Kom dus 22 juni dus naar Kinki Kappers en vier de 20ste verjaardag van Sonic the Hedgehog!

In 1991 liet de SEGA game-legende voor het eerst van zich horen als hoofdrolspeler in de razendsnelle platformer Sonic the Hedgehog. Vanaf zijn 16-bits debuut op de fameuze SEGA Megadrive tot zijn HD-avonturen anno nu won deze blauwe snelheidsduivel de harten van gamers over de gehele wereld. In die twintig jaar tijd vertoonde Sonic zijn kunsten in diverse genres: van race-games tot een eigen flipperkastspel, en van 2D en 3D-platformactie games tot een heuse RPG. De teller staat inmiddels al op meer dan 65 games!

Hele generaties gamers groeiden op met Sonic the Hedgehog. Geen wonder dus dat hij in een Engelse MSN-enquête twee jaar geleden nog werd uitgeroepen tot ‘meest iconische video-personage aller tijden’, vóór Mario en vóór Lara Croft. Naar schatting hebben zestig miljoen mensen minimaal één Sonic-game gespeeld; en in totaal hebben die met elkaar zo’n zeventig miljard “Sonic ringen” bij elkaar verzameld.

Ook buiten het digitale domein is Sonic een (blauwe) blikvanger. Hij heeft zijn eigen comic book-serie en in Japan verschenen manga’s over hem; hij speelde de hoofdrol in drie tv-series én een film, hij heeft een eigen theme park in Dubai en in het Engelse pretpark Alton Towers kan iedereen de supersonische snelheid van Sonic aan den lijve ondervinden in een Sonic-rollercoaster. Het Guiness Book of Records eerde hem met een eerste plek als ‘snelste videogame-personage’.

 

MAIL & WIN

Maak kans op de coole game Sonic Colours en een Sonic muts! Stuur dan een berichtje met je naam en adres naar de redactie o.v.v. Sonic. Insturen kan tot en met 1 juli as.

 

www.sonicthehedgehog.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright