HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Fotowedstrijd


Lantaarn - Vis Lampion

knutselwerkjes voor peuters en kleuters

 

 

Vorig jaar wilde mijn oudste zoontje dolgraag een lampion maken. Als moeder met twee linkerhanden, moest ik moed verzamelen, maar ik ben er toch maar eens voor gaan zitten. Met twee peuters van toen nog 3 en 4 zijn we aan de slag gegaan. Niet helemaal volgens het boekje, maar het resultaat mocht er zijn.

Niet alleen hadden we heel veel plezier in het maken, maar we moesten natuurlijk meteen 's avonds over straat, vonden de jongens!! Nee, het was geen Halloween of Drie Koningen. Een doodgewone koude woensdagavond. Na de lampionnentocht diende de lantaarn als schitterende decoratie in de kinderkamer.

 

Nodig

2 witte papieren bordjes
vliegerpapier in verschillende kleurtjes
gekleurd stevig papier
verf in verschillende kleuren
schaar / stanleymesje
lijm
niettang
eventueel glitter
ijzerdraad
lampionstok met lampje (voor ca. 0,99 cent in de speelgoedwinkel, of bv. Action)

 

Leg de bordjes met bolle kant naar boven - dat wordt de buitenkant - en laat de kinderen deze naar hartelust beschilderen. Eventueel nog wat versieren met glitter. Daarna goed laten drogen.

Knip uit stevig gekleurd papier een hartvorm. Dat worden de lippen van de vis. Knip een mooie staart. Leg bijvoorbeeld de handjes van je kind met polsen tegen elkaar en vingers gespreid op papier en teken de omtrek van de vingers. Knip deze figuur uit. Dat wordt dan een mooie sluierstaart!

 

 

Wanneer de bordjes goed droog zijn, leg je ze op elkaar. Knip dan een aan de bovenkant een stukje van de rand af. (zie de foto's boven) Knip (of snijd) er een oog in, en vinnen - of indien de kinderen graag zelf doen, laat ze dan zelf figuurtjes knippen.

Plak vervolgens aan de binnenkant het gekleurde vliegerpapier. (hier schijnt straks het licht doorheen) Plak de mond en de staart aan een van de bordjes.

Bevestig beide bordjes aan elkaar, met behulp van lijm of met de niettang (minder mooi maar vindt deze onhandige mum wel zo makkelijk). Maak van een ijzerdraadje een houdertje waaraan de lantaarnstok kan worden bevestigd. (zie foto)

Klaar, optocht lopen maar!!

 

Conny Bais


Andere knutselideeën


 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright