HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

Door Jacqueline van Krieken

 

 
 

Mijn "Schminkloopbaan"

Mijn naam is Jacqueline van Krieken, 39 jaar, getrouwd met Erik en moeder van Tobias (12 jaar) en Tycho(10 jaar). Toen mijn kinderen de peuter- en kleuterleeftijd hadden bereikt, besloot ik een schminkcursus te volgen. Ik hoorde via de school van mijn oudste dat er wel eens 'schminkouders' gevraagd werden voor vieringen. Het leek me bovendien leuk om te kunnen schminken op de kinderfeestjes van mijn jongens of bijvoorbeeld met carnaval.

 
 
Hoe het begon
In ons dorp volgde ik een basiscursus kinderschminken van 6 lessen. Ik vond het erg leuk om te doen. Na afloop van de cursus, vroeg de cursusleidster of ik eens met haar mee wilde wanneer ze een opdracht had. Later nam ik wel eens een opdrachtje van haar over. Thuis oefende ik veel op mijn kinderen, vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes. Elke keer ging het iets beter, mooier en sneller. Zo begon mijn 'schminkloopbaan'.
 
 

In het begin werd ik gevraagd voor kinderfeestjes, braderieën en sportverenigingen in de buurt. Ik beschilderde ook enige zwangere buiken. Daarop kwamen zulke enthousiaste reacties dat ik er reclame voor ging maken. Tegelijkertijd nam het kinderschminken steeds grootschaligere vormen aan: opdrachten voor het bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld open dagen, winkelopeningen en beurzen. Zo ben ik in februari 2003 begonnen met Rainbow Creation.

Eigen stijl
Gaandeweg ontwikkelde ik een eigen stijl. Wanneer ik schmink, presenteer ik mezelf verkleed als de lente- of winterfee, de ijskoningin of clown. Dat spreekt vooral de kleintjes erg aan. Laatst noemde een jongetje me 'tandenfee'. Bij het schminken let ik op de kleding van de kinderen. Wanneer de kleuren in de schmink terug komen, is het geheel veel mooier. Een prinsesje met alleen een blosje, oogschaduw en een kroontje is voor mij niet af. Ik maak er een sierlijk werkje van, afgewerkt met hele fijne glittertjes. Een dierengezichtje schminken hoeft ook niet in realistische kleuren. Ik maak er gewoon een spróókjespoes van met roze en glitter, of een fantasietijger met wat streepjes in de kleur van kleding. Vaak hoor ik dat ik erg verfijnd schmink, gedetailleerder dan men gewend is. Ik ben mijn schminken dan ook het "luxere kinderschminken" gaan noemen.

 
 
Altijd feest
Waar ik ook ga schminken, het is altijd feest. Je ziet altijd wel blije kindergezichtjes. Tijdens mijn schminken heeft de ouder vaak allerlei leuke plannetjes, spelletjes bedacht voor de kinderen die niet aan de beurt zijn. Maar in de praktijk vinden de kleintjes het heel leuk om te kijken hoe een ander wordt omgetoverd tot iets sprookjesachtig. Ik schmink alleen maar voor kinderfeestjes in de regio want een (kleinschalig) kinderfeestje kost me anders veel tijd en geld.
 
 
Huwelijksaanzoek op bolle buik
Mijn activiteiten blijven zich uitbreiden. Zwangere vrouwen komen bij me aan huis voor een ‘bolle buik’-beschildering. De beschildering is soms heel persoonlijk. Zo heb ik ooit een huwelijksaanzoek op de buik geschilderd:"Wil je met mijn mama trouwen?" Na het beschilderen maak ik nog enkele digitale foto’s, zodat ze originele plaatjes hebben voor in het babyalbum, voor een vergroting of voor het geboortekaartje! Soms word ik ervoor ingehuurd bij de opening van een verloskundigenpraktijk of babyspeciaalzaak of de Negen Maanden Beurs.
Ik schilder nu ook geboortekaartjes na op doek met acrylverf dat met alle geboortegegevens een persoonlijk geboorteschilderij wordt.
 
 

Verder geef ik nu workshops kinderschminken. Ik krijg vaak ouders van peuters en kleuters die het ook leuk vinden om hun kind te schminken, net zoals ik 8 jaar geleden ben begonnen. Maar ook leidsters van kinderdagverblijven of peuterspeelzalen hebben er belangstelling voor.

Wil je meer zien en/of weten? Ga voor meer informatie naar www.rainbowcreation.nl

 

Terug naar themarubriek: Carnaval

 

BOEKENTIP
Schminken en verkleden - voor verjaardagen, carnaval en andere feestjes.


 
 

 

 

 

 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright