HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

 

 

 

 

 

 

Dikkertje Dap

Vanaf 4 oktober te zien in de bioscoop!


De vrolijke titelsong voor de familiefilm Dikkertje Dap is ingezongen door Martijn Fischer en Kenny B. De sing along videoclip is nu op YouTube te vinden. Fischer speelt in de film de opa van Dikkertje Dap. “Voor de titelsong zochten we iemand om het in duetvorm te doen en Kenny B. stond bij mij al heel lang hoog op mijn lijstje. Ik heb hem ooit eerder wel eens een bericht gestuurd om samen eens een duet te doen, dus ik vind het helemaal te gek!” Ook zanger Kenny B., bekend van de hit ‘Parijs’ heeft genoten van deze samenwerking: “Ik heb veel kinderen die fan zijn, maar nooit echt gewerkt aan een kinderliedje. Maar het voelt heel goed en smaakt zelfs naar meer! Het is voor mij een hele eer om hier met Martijn te staan. Ik hoop dat we ooit weer een project samen kunnen doen.”

In Dikkertje Dap verheugt de vierjarige Dikkertje zich samen met zijn beste vriend Raf de giraf op zijn eerste schooldag. Als blijkt dat giraffen niet naar school gaan verzint hij een plan. De familiefilm naar het beroemde versje ‘Dikkertje Dap’ van Annie M.G. Schmidt is geregisseerd door Barbara Bredero (Mees Kees trilogie). Dikkertje Dap gaat op zondag 24 september in première op het Nederlands Film Festival en draait vanaf 4 oktober in de bioscoop.

Over de film
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.


Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

 

MAIL & WIN

Wil jij kans maken op 2 vrijkaarten, een Dikkertje Dap boek en een girafknuffel? Dat kan! e verloten 3 pakketjes. Stuur een berichtje met je naam en adresgegevens naar de redactie o.v.v. Dikkertje Dap

Doe je liever mee via Facebook? Like, share én reageer onder deze actie.

 


 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright